Depremzede kadınlar bölgedeki komşuları için atkı, bere ve lif ördü.
KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından TRT Antalya Lara Kampı’na yerleştirilen depremzedeler, bölgedeki komşuları için atkı, eldiven, lif, bere ve renkli yün hırka ördü. Projenin mimarı Betül Altuntaş, “‘Sizden Örelim Bizden’ projesini hem kendilerine hem de depremzede komşularına katkı sağlamak için başlattık. Örgü ipliği, yün, şiş, tığ istiyorlar” dedi.
Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep’ten getirilerek TRT Antalya Lara Kampı’na yerleştirilen depremzedeler, komşuları için ‘İp Senden, Örgü Bizden’ projesine katılıyor. Radyocu Betül Altuntaş ve Kadriye Kocaman’ın girişimiyle bir araya gelen depremzedeler, sağlanan renkli yünlerle örgü atkılar, eldivenler, lifler, bereler ve hırkalar yaparak yaralarını sardı.
‘İPLİK, YÜN VE ŞİŞ ÖRMEK İSTİYORLAR’ Projenin mimarı Betül Altuntaş, “TRT kampımızda 200’ün üzerinde depremzedeyi ağırlıyoruz. Üretenlerin çoğu Türk kadınları. Sarsıntının üçüncü gününde, Bir ablamız benden ip istedi, ‘Sıkıldık, üretmek istiyoruz, üretmek istiyoruz.’ O anlar çıkmıyor’. Ben ve arkadaşlarım ‘Ne yapalım’ dedik. ‘İp Senden İplik Bizden’ projesini hem kendilerine hem de komşularına katkı sağlamak için başlattık.Orada henüz kış olduğu için komşularını üşüttüler sandılar.Örgü ipliği,yün,iğne ve iğne istiyorlar. tığ işi.” . Ayaz, “Bizi Malatya’dan getirip TRT kampına yerleştirdiler. Buradaki yardım bürosuna gittiğimde elyaf ihtiyaçları olduğunu söylediler. ‘İplik alırsan ben örerim’ dedim. Bu konuşmanın ardından” , kampanya başladı.Öncelikle burada depremzedeler için ördük göndereceğiz göndereceğiz.O acıyı bende yaşadım 5 gün battaniyenin altında kaldım.Acımız çok.Kendimizi oyalamaya çalışıyoruz ve bu şekilde üretin.” Eşi ve baldızıyla Antalya’ya geldiklerini belirterek, “Yetişkin kazağı yapıyorum. Birlikteliği çok iyi olan bir milletimiz var. İyi ki Türkiye’deyim. Çocuklara yelek lazım. İplik ve tığ ihtiyaçları var. Bunları bize temin edebilirlerse hanımlar, “Önce burada depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılarız, sonra diğer depremzedelere göndeririz” dedi.
Songül Kavasoğlu (49), “Kahramanmaraş’tan geldim. Bütün ailem burada. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Örüyoruz. . Onlara buradan ulaşmak istiyoruz.”